Biologische kaasmakerij
Onze kazen worden met zorg en grotendeels handmatig bereid van verse geitenmelk. Al onze kazen worden gemaakt van rauwe melk (max. 30°C).
Bij de bereiding van kaas gebruiken we uitsluitend zuursel, stremsel en zeezout. Zuursel zorgt voor een goede omzetting van melksuiker in melkzuur, waardoor de kaas beter houdbaar en verteerbaar is. We stremmen onze kazen met biologisch geitenlebstremsel. Het keltisch zeezout, dat wij voor de kaas gebruken, is ongeraffineerd en rijk aan mineralen.
We maken alle kazen van volle geitenmelk. Geitenmelk is licht verteerbaar en bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Voor meer informatie over de kwaliteiten van geitenmelk kunt u kijken in de brochure 'Geitenmelk....Gezondheid!'
Voorop staat echter de buitengewoon fijne smaak van geitenkaas. Graag verrassen we u met onze kazen.
Ons assortiment
Harde geitenkazen met natuurkorst
Een mooi assortiment rauwmelkse geitenkazen: van jong tot belegen, en soms nog ouder. En een aantal soorten met kruiden. Puur met een natuurlijke kaaskorst.
Capriolen
Verse geitenkaasjes: romig van smaak en toch licht verteerbaar. Gemaakt van volle geitenmelk. Verkrijgbaar in zes verschillende smaken.
Tip
Capriolen doen het erg goed als variant op een kaasplateau, maar zijn ook uitstekend te verwerken in warme of koude gerechten.
Alba
Alba betekent wit en albumine is een ander woord voor eiwit. Met Albaeet u dus blanke, licht verteerbare eiwitten. Alba is verpakt per 150 g. en is verkrijgbaar in naturel en een kruidige variant.
Tip
Naast het meer bekende gebruik in sallades, bewijzen de volgende recepten dat Alba ook in warme gerechten niet te versmaden is:
Alba in Olie
Griekse kaasblokjes in een met Italiaanse kruiden gemarineerde zonnebloemolie.
Tip
Heerlijk door een salade of vlak voor het opdienen aan gekookte groente toevoegen. De kruidige olie is goed te gebruiken als basis voor een dressing of als bakolie.
Geitenkwark
Een volle kwark van gepasteuriseerde geitenmelk.
Tip
Als toetje met wat vlierbloesem- of gembersiroop. Als basis voor een saladesaus: kwark mengen met mosterd, zout, peper, tijm en honing. Eventueel verse dille.